Billedserier
Extranet

Beretning fra fælles jagt den 6.10.

8. oktober 2018

Fællesjagt 6-10-2018 Tvis Jagtforening

 

Vejret var stille og de 34 Jægere som havde tilmeldt sig vores 1 efterårs jagt var af vejrguderne lovet fint vejr med til tider små regnedryp.

Som vanligt var jægerne gode til at indfinde sig ved vores Jagthytte og alle blev noteret mødt op kl. 09.29.

 

Jagt lederen bød alle velkommen og spurgte straks til emnet som Fiskal. Valget faldt på Svend Erik Pedersen og han kunne meddele at det kursus han havde været på nok ville give en del forhøjelser i Bøde størrelser, og takkede for valget.

 

Jagtlederen havde før jagten spurgt om Leif ville hjælpe med at afsætte folk til de 2 skytte kæder for dagen og som hunde leder for dagen blev Brian Vestergaard valgt.

 

Parole: Dagens jagt var en ren haglbøsse jagt, og alle fik tildelt nummer så de 2 afsættere bedre kunne dele dem op i to grupper. (hertil var der på dagen 6 som gerne ikke ville gå for langt).

 

Efter flaghejsning, nationalsang og oplysning om hvor langt der var til de 3 dyr der indgik i afstandsbedømmelsen, ønskede jagtlederen at der netop denne første fællesjagt ikke blev for lange skud til vildt, og at alle var iklædt rødt (hatte-veste mv.) så alle kunne ses på jagten.

 

1.Såt: 4 Hunde blev af hundelederen bedt om at deres hunde ikke måtte slippes før Næste såt. Fint at hunde folket selv finder ud af at alle hunde får pauser.  Mikkel Jørgensen skød hare, Claus Nielsen Haneræv og Søren Jung rålam.

2.Såt: Stykket fra vores nye motorvej og tilbage til jagthytten hare af Bjarne Frandsen

 

Middagspause: Traditionen tro gav Jagtforeningen Smørrebrød. I år fra Skivevejs Slagter. Forsamlingen af sultne jægere gav karakter 12 (Meget fint smørrebrød). 

Et par gode rævehistorier var der også tid til og kl. 13.20 gik vi til næste såt.

     

3.Såt :Her var alle ude at gå en del og der blev set en del Dådyr.  Hare skudt af (Leif Aslak)  Rådyr Buk (Niels Peter) Hare (Asger Halkær) Hare (Per Nielsen). Rådyr (Edmund Jørgensen)

4.Såt :Alle hunde arbejdede fint i de små fyrretræer, Hare (Leif Aslak ), Hare (Per Nielsen) Hare (Klaus Jørgensen) Såten blev blæst af kl. 15.20. Alle gik til parade ved hytten

 

Dagens Resultat: 1 Ræv, 3 Rådyr. 8 Harer. I alt 49 ben

Vinderne af bengæt konkurrencen fik 1+2 præmier uddelt af fiskal.

Fiskalen udelte rimelige bøder til alle og takkede for den gode jagtmoral og sikkerhed.

Fiskalen stod for vildt afsætningen til alles tilfredshed.

Jagt lederen kunne kl. ca. 16.10 takke for en god jagtdag.

 

                                                                                        Ejvind GrønbækSeneste nyt
8.9.19
Nak og æd en svamp i Nordre Plantage
Tvis jagt forening inviterer til en formiddag i Nordre plantage hvor vi finder......