Menu
Billedserier
Extranet

Arrangementsberetninger 2015


Svampetur

Søndag d. 20 September havde vi i Tvis Jagtforening og i samarbejde med Bjarne Frandsen, arrangeret en Svampetur i Nordre Plantage.

Vi var 22 voksne + 5 børn som troppede op denne søndag eftermiddag. Vejret var bestemt med os og Bjarne havde virkelig lagt sig i selen for at give alle en super dag.

Først fik vi alle en god gennemgang af de 6 spiselige og mest almindelig svampe i skoven. Herefter gennemgik han et udvalg af de forskellige krydderurter, bær og frugt der også forefindes i skoven på denne tid af året. Som bl.a. kan bruges til kryddersnaps og som Bjarne havde medbragt flere smagsprøver på.

Se billeder fra arrangementet her.

Hjortebanen

27 august havde Tvis Jagtforening lejet hjorte og grise banen i Ulfborg.

På hjortebanen blev der skudt på både 40 - 60 meter, hvor de fleste skytter fandt ud af hvor deres egen grænse for "optimal" skydning gik. På Grisebanen var afstanden på ca 40 meter.

Desværre var fremmødet ikke helt i top. Med kun 8 skytter, var der rigeligt med tid til at skyde de skud folk ønskede. Vi nåede at blive færdig inden det regnede alt for meget.

Pokalskydning

D. 26-8 var der 14 fremmødte til årets pokal skydning hos strandjægernes flugtskydningsbane i Holstebro.

Der var som sædvanlig hård kamp om pokalerne, men i en dejlig uformel stemning. I år blev der skud om 3 pokaler.

I hoved skydningen fik Alex Nygård,Leif Aslak og Keld Steen Andersen 19 duer i 25 skud i den indledende runde. I omskydningen vandt Alex Nygård pokalen med 1 due til Leif og 2 duer til den tidligere indehaver af pokalen Kjeld Steen Andersen.

Mens Leif Aslak vandt jægertrap skydningen ved at skyde 23 duer af 25 mulige. Dette jo som bekendt med kun 1 patron i bøssen ad gangen.

På sporting banen hvor den nye pokal er indført. Vandt Leif Aslak med 21 duer af 25 mulige. Hvor duerne kommer fra "alle" retninger.

En hyggelig aften, som Meiner Bech som sædvanlig stod for, og han har meldt ud at han stopper efter mere en 30 år på posten. Så en stor tak til Meiner.


 

Arbejdsdagen d. 25/4 2015

Hej Alle. Hermed nyt fra Arbejdsdagen. 15 Mand var mødt op på arbejdsdagen og der blev Malet hytte ( 1,75 Spand) og savet brænde til brændeskuret af de træer vi op savede vi fjernede på brandbæltet mv. Vi havde en mand i  2 tårne og enkelte store træer måtte nedlægges og mange store grene blev savet over og gjort at  2 Tårne nu har et meget bedre udsyn til brandlinjen. Vi gik også og hev små fyrretræer og små grantræer op på brandlinjen og øverste skytte linje fra brandbæltet til Gammel P- plads. Der blev også samlet affald langs de store veje i Nordre og de 2 nye Medlemmer Karsten Pedersen og Dan Kristensen Fik set skel både i Nordre og Sønder Plantage. Vi må hellere give  Dan Kristensen bukke dage sammen med Karsten Pedersen . (9 juni og 22 Juni ) ( Karsten har Nordre plantage fra sol opgang til 1200 (9Juni) Og Dan fra kl. 1200  til solnedgang og Modsat 2 anden Bukke dag (22 Juni). Vi havde Niels Peter Søndergård ( gl.  Hundemand ) og vi viste den nye af skuds linje vi snakkede om sidst vi var på samlet rundtur i Nordre Plantage Parallelt med Brandlinje dog nu henne i det nye Tilplantede Stykke mod vest . ( Tonny mente ligeså at denne løsning var god idet der er megen fine Skydeforhold (bredde) som skytte på Hagljagt. ( det kræver dog at alle skytter på den nye Skytte linje stå meget på linje , og at man langs den nye skytte linje ikke afsætter skytter tæt på Det 3. tårn som står i det syd vestlige hjørne af skoven.

Der var flere af de tilmeldte der gav udtryk for at på Plantedagen 2 Maj at de ville hjælpe med at plante træer i Søndre Plantage og jeg håber at Hede selvskabet  får greenknust og op rillet før 2 Maj . Ellers må vi alle tage et par timer i brug lidt senere hen i Maj måned.

Følgende var med på Arbejdsdagen og de der ud over deltager med at plante har/får lod i Lodtrækningen til næste års Bukkejagt.

1. Ejvind Grønbæk  2. Hans Bo Petersen 3. Jens Ole Mørup 4. Tonny Bjerggaard  5. Bo Bjerggaard 6. Jens Peter Søndergård  7. Michael Laustsen  8. Henning Gravgård  9.Martin Nielsen  10. Steen Hauge  11. Karsten Pedersen  12. Tage Jacobsen  13.Keld Steen Andersen  14. Dan Kristensen  15. Claus Nielsen (lev spande/røre pinde). Tilmelding til Plantedag 2 Maj. Eller Aften  senere i Maj. 16. Mathias Kjær + dem som ikke har deltaget  endnu. En del af de som var på arbejdsdagen har lovet deltage -men tilmeld jer hos mig og jeg tror vi får opgaven udført.
Med venlig hilsen Ejvind Grønbæk mobil: 40185410

Trofæ aften 2015 ved Bo Bjerregård

 
Årets trofæ aften fandt i år sted ved Bo Bjerregård, vi var i alt 14 deltager.
 
Traditionen tro startede vi med, at alle fik tale/praletid med deres medbragte trofæer/foto. Hvilket bragte os forbi Afrika, Skotland. og sidst men ikke mindst Danmark.
 
Bukken der blev nedlagt i Nordre plantage i 2014, var desværre ikke tilstede.
 
Alt imens kaffe og kage blev fortæret, gik snakken lystig og spændende om jagtoplevelser i den forgangene sæson. 
 
Kragepokalen gik i år igen til Alex Nygård, han vandt med 48 ben. I år var der langt ned til anden pladsen, som blev indtaget af Erik Østergård og Bo Bjerregård med begge et par ben. Så en sikker og flot sejer til Alex.

Ræve pokalen år 2013/14 blev ikke uddelt. Da den ene ræv der blev nedlagt i foreningen i år, blev nedlagt af en gæst.  

Aftenens sidste punkt var udtrækning af gave mellem de medlemmer der havde medtaget trofæ/billede og Gert Nielsen blev den heldige vinder. Aftenen  sluttede omkring  kl. 2200

Med venlig hilsen
Seneste nyt
8.9.19
Nak og æd en svamp i Nordre Plantage
Tvis jagt forening inviterer til en formiddag i Nordre plantage hvor vi finder......