Menu
Billedserier
Extranet

Bukkejagtberetninger 2015


Jens Ole Mørups Buk skudt i Nordre plantage.

Buk skudt kl. 6.08 i Nordre Plantage i Tvis

Jeg ankom til Nordre kl. 4.45 jeg sad i tårnet (1) nærmest hytten på brandbæltet,  Pludselig fik jeg øje på bukken på min  venstre side godt 30 m væk, krydset på bladet, og BOM, bukken døde på stedet. En perfekt morgen med en perfekt afslutning. Bukken er skudt d. 16. Maj. Kl.6.08 
Knæk og bræk 

Jens Grønbæks 6-ender

Det er intet bedre end modstand på jagten, og denne buk gav nok af det! Jeg havde den første morgen kommet til at støde ham, fordi jeg var blevet urolig i tårnet, og have valgt at pürche. Til min store skræk valgte bukken at løbe direkte mod sdr. plantage. Jeg havde derfor ikke tænkt, at jeg skulle møde ham igen. Heldigvis får jeg en ny chance, men igen er bukken mere snu end mig. Den nægter at komme ud fra læbæltet, og jeg brugte en aften på bande over bukken. Bukken viste sig igen d. 19, og jeg opdagede ham allerede hjemme fra gården. Vindretningen var god, og det lykkedes mig at pürche helt ind på ham. Bang. Skudt kl. 19:10.

Jens Ole Mørups Buk skudt i Hodsager plantage D.16-5. Kl.20.10.

 
Jeg havde vundet bukke jagten fra D .16-5 til 15-6 første periode . 
Jeg fik fundet et sted, hvor jeg kunne sætte skydestigen op .
skoven er 188 ha stort ,der var mange små birketræer, hvor jeg sad.
Jeg ankom kl.19.30 og vinden passede perfekt i forhold til hvor jeg sad.
Bukken kommer ud 40 meter fra mig jeg får afgivet et skud og ser den er ramt, men den sætter i løb ind i de tætte birketræer. Jeg beslutter at ringe til Swiss hundeføreren,  han kommer snart og finder bukken 45 meter inde i træerne.  
 

Jens Ole Mørups Buk skudt hjemme ved mig selv. D.19-5 kl.21.33

Jeg havde set nogle bukke herhjemme, men ikke denne enhjørning.
 Da den kom ud af læbæltet haltede den meget.Den gik over marken, måske  var den ramt af en bil? jeg besluttede at purse mig ind, da den var ude på Ca 400 meter. Den gik over mod mig, da den var Ca 100 meter fra mig, afgav jeg skuddet. 
 
Knæk og bræk
 
Jens Ole Mørup 
 

Niels Dalbys 2 bukke

Super start på bukkejagten i år !!
Bukken længst væk en 3 års buk skød jeg i Skave 16 maj
Den anden buk tættest på skød jeg i asp 18 maj en 5 års buk.
 
Mvh. Niels Dalby

Peter skifters buk skudt i Nordre

Søndag d. 24 Maj var det så mit lod som havde Bukkejagten i Jagtforeningen. Jeg havde Nordre Plantage fra morgenen af og sad på plads i tårnet længst oppe på Brandlinjen, 10 Minutter før Solopgang.

Jeg havde fået et godt tip af Tonny, om at en pæn Seksender havde fået smag for kløvermarken længst oppe på Brandlinjen. Og sørme om ik Bukken gik til fadet allerede Klokken 05.25. Op med riflen og Bum......Skide god historie hvis det da ik var fordi jeg groft havde fejlvurderet afstanden med godt 40-50 meter!!!!

Konsekvensen blev derfor et meget lavt bladskud (skulle det vise sig). Jeg havde svært ved at finde anskudsstedet og ringede derfor til Schweiss hundefører Lars Mikkelsen. Han og hunden fandt heldigvis dyret forendt efter 75-100 meter inde i skoven.

En skøn morgen med en skøn Buk!!!!

Hilsen

Ejvinds Grønbæks buk. skudt d. 21/5

Efter Arbejde skyndte jeg mig hjem til Jens på Gården. Vi havde aftalt at han ville hjælpe mig lidt ned oprydning i maskinhuset, og lettere forsinket fandt jeg Jens allerede godt i gang med feje.

Før vi var færdige med det aftalte, så Jens ud af maskinhuset at der oppe på vores Lille nye efterplantede Juletræstykke måske stod et dyr. 4 Minutter efter havde jeg set, at det var den store buk der gik ude på marken. Jeg på vej i stærk modvind op til Bukken. Den gik ind i mine store salgsklare juletræer og med små forsigtige skridt gik jeg mod bukken. Bukken og jeg stod pludselig med 8-10 meter imellem os. Den stirrede fast på mig og jeg stod bom stille.

Jeg kunne se at den var ved at være mistænkelig på mig og pludselig sprang han væk fra mig. Jeg tror den løb op mod skoven (Søndre Plantage), og 15 min efter meddelte jeg Jens at den chance vist forbigået. Han svarede: ”Du prøver bare i aften igen den kommer sikkert frem senere i dag”

Lettere irriteret over at jeg allerede denne dag havde spildt min chance sad jeg i skydetårn kl. 20.10  og jeg så en hare der kom over grusvejen. På vejen op til tårnet havde jeg meget kort hilst på Hundelufter med stor schæferhund og jeg kunne se at hun havde svært ved at styre hunden, Den var dog i snor.

KL. 20.45 var der en smaldyr der liste ud i mine træer. Ud af skoven kom en ræv og jeg kunne se på smaldyret at den med et blev meget usynlig. Den havde lagt sig foran mit skydetårn . kl. 21.08 var der pludselig et stort opsats der liste ned imellem mine juletræer . Så fik jeg først BUKKEFEBER. Han gik lige ned mod smaldyret  og  kl. 21.11 var han på fin skudhold. Bukken forendte 15 meter fra mit skydetårn og var skudt helt fint. Glæden var dog stor hos Jens der jeg bad ham komme forbi med bilen og se min fine buk.

Ian Gottlieb buk skudt i Sandfeld Plantage

Mandag den 18.5.2015 ved bækken i Sandfeld Plantage.

Havde først siddet i et tårn fra kl. 10 – 12 uden at noget skete, bortset fra småbyger. Flyttede derfor mod syd hvor vinden kom fra, og her får jeg øje på nogle hvide stænger på en rød krop der skrider ind i skoven.

Der er buk! – så jeg belaver mig på at vente resten af dagen. Kort tid efter ser jeg en rå med den søde buk efter sig. Råen trækker bukken med ud på åben plads, hvor jeg på 50 meter nedlægger bukken kl.13.00

Alex Nygaards buk skudt i Aulum

Jeg skød denne buk her til aften ude på Kronborg (Jan Albertsen) i Aulum, Jeg stødte denne buk d. 16 om morgenen og så den ikke om aftenen, så skulle jeg til England i en uge med arbejde og kom hjem i går aftes, men var for træt til at stå op her til morgen, så jeg valgte at gå ud her til aften (alligevel kun Granprix i fjerneren), så 2 råer da jeg stor ud af bilen, men var i god vind så jeg gik til tårnet som vi havde sat op ugen før. Jeg fik sat mig til rette og tørtrænede på de 2 råer da pludselig bukken trådte ud af træerne, jeg var ikke i tvivl om at det var den samme buk som jeg havde stødt d. 16. målte afstanden til 180m og mente at jeg havde den rigtige højde da jeg skød, men ak over, heldigvid styrtede de ret mod mig og på 100m afstand stoppede de op og så mod remissen, Her lød skud nr.2 denne gang et perfekt skud, efter 30 m. lå bukken forendt.

 

Bo Bjerggaards buk

Årets møborg buk, Vestjyllands mindste seksender, skudt den 19 maj kl 21.20 , i pis regnvejr

Torben Madsens buk skudt i nordre

Skudt i nordre plantage 24 maj om aftenen.

Efter at have skudt forbi, til en buk i Nordre i 2014. Skulle området prøves af igen i år. Var på plads på min udvalgte lokalitet  ved en 18.30 tiden. Havde jo et " opgør" fra sidste år hvor bukken slap med skrækken. Da kl var omkring 20.00 og det stadig regnede, gik det stærk. Så et dyr, afstand ca 45-50 meter op med riflen. En buk der gik til angreb på et træ, for at markere.  Tælle hvor meget der var på hovedet, hvilken var lidt svær da den ikke stod stille med hoved - nåede til sidst frem til 6 ender. Fint jagtbar efter 5 sekunder markering mere stod den stille. Lod riflen gøre arbejdet færdig, skud ca 10 meter fra sidste års forbier. Selve jagten stod vel på i 30 Sek fra den vist sig første gang. Bukke gik ca 25 meter inden den forendte, bukken iår var en yngre udgave.
Mvh
Torben Madsen
Den 16. maj! Jeg havde vundet lodtrækningen i jagt foreningen, så jeg havde den første morgen i sønder pl. jeg valgte dog at blive hjemme. Og det skulle vise sig at være en god ide. Jeg havde valgt at tage buen med, da jeg netop har været oppe til fornyet bueprøve, jeg sad i et tårn lavet til buejag, halv 5, klokken 5.25 så jeg et dyr på ca. 40 meter til venstre for mig, op med kikkereten, og jo en rigtig fin seksender, så kommer dilleramaet, skal man trække med det samme, med fare for ikke at kunne holde buen, til bukken kommer på skudafstand, eller skal man vente til bukke er tæt nok på til skud og så trække, med fare for atdyret så ser en, når man bevæger sig, jeg tog det forkert valg. Bukken kom nemlig hurtig på skud afstand, og jeg trak, men der var ikke mere end 20 m i mellem os og ingen dække, så naturligvis ser den mig og springer, jeg får lige et bøv med på vejen :-(
 
En time senere, ser jeg foran mig på omkring 50 m, et dyr træde ud af træerne, det er en buk, uden noget på hovedet, men jeg kan se penslen under maven på den, dyret forsvinder i kratten foran mig, der går en 10-15 min inden jeg pludselig kan jeg høre 2 dyr komme løbende i mod mig, jeg regner med at det er 2 bukke som jager hinanden, så jeg rejser mig, for så er de ikke så opmærksom, og jeg kan bedre komme til skud, hvis de kommer tæt nok på. Først kommer knopbukken og så kommer der en anden mindre buk altså ikke den store buk jeg havde trukket på først på morgenen, de løber helt tæt forbi tårnet og jeg må læne mig ud over kanten for at kunne se dem, den sidste buk, løber om bag mig hvor stigen stå op af tårnet og jeg følger den med buen, den kommer fri, og den lige tøver lidt, og jeg slipper pilen, den starter så og løber en hal tur rundt om tårnet ca. 60-70 meter og jeg kan se den forender i kratten foran tårnet. Ikke den største buk, men jeg er super glad over at have skudt min 3 buk på 11 år som buejæger. Om aftnen, er jeg så i nordre pl. med rifflen, jeg havde enligt bestemt mig at sidde i det første tårn, men der kom en hunde lufter lige da jeg kom, så jeg gik længere mod vest og satte mig i et på timer, men vente så tilbage til brandbæltet ca. 1,5 time før sol ned gang, der stod allerede 2 råer, helt nede i bunden hvor jeg kom, de fortrak dog hurtigt, og jeg kunne se endnu et dyr helt oppe i den anden ende af brandbæltet, og jeg kunne straks se det var en buk, men ikke hvor stor den var. Jeg gik over i højre side af brandb. og små løb op ad, godt gemt af træerne. Da jeg var kommet en 100 meter op, trak jeg ud for lige at se hvor stor den egentligt var, og for sata.... den var stor, jeg pyhrsede yderlig en 100 meter og kikkede, den blev bare større og større :-/ Så lidt længere frem, og da jeg ikke ture at nærme mig mere, for vind, grene osv. lagde jeg mig på maven og kravlede frem bukken som før havde stået med røven min vej, havde nu vent sig og stod og kikkede ind i skoven, og ørene kørt godt rundt på hovedet af den, den var vagtsom! Den stod dog så spids for at jeg ikke kunne skyde, sådan lå jeg og havde vel for god tid, for da den så endelig bestemt sig for at røre på sig, havde jeg vist fået lidt feber, den drejede sig og jeg lod kuglen gå, jeg så ikke en skid om hvordan den tegnede, og om den tegnede, eller hvad vej den løb eller noget som helst. Jeg havde en dårlig fornemmelse, tilkaldte en hund, og ganske rigtig føreren kunne konstaterer at det var rent forbi, så det var en ommer, men jeg kan jo få den at se til næste år, til trofæ aftenen, ikke Peter Skifter, Tillykke til dig!
Mvh. Tonny

Bo bjerggaards buk skudt med bue.

Skudt med bue den 9. juni på Skovly
 
Seneste nyt
8.9.19
Nak og æd en svamp i Nordre Plantage
Tvis jagt forening inviterer til en formiddag i Nordre plantage hvor vi finder......