Menu
Billedserier
Extranet

Bukkejagtberetninger 2013


Nu er den længe ventede Bukkejagt over os.
Der skal igen i år opfordres til at indsende billeder og beretninger fra Jeres Bukkejagt til: jagt@tvisby.dk.

3. Juli: Mette Marie´s 2. Buk, Skudt i Tvis

Efter en skøn bryllupsfest den 29. juni for yngste søn og hans kæreste, var der endelig tid til at komme ud og nyde naturen. Der havde været nogle rigtig flotte dage, med alle typer af solopgange, hvor tågen letter og solnedgange, hvor hele farveskalaen har været brugt.

Mandag den 1. juli var jeg allerede ved 16-tiden gået ned til mit store skydetårn, og efter at have nydt nogle råer på marken ved siden af, dukkede "bukken" op ved 17.30-tiden. Han var ude på ca. 150 meter, men da han var sky og nem at støde væk, valgte jeg at lade et skud gå, da han kom forbi en pæn åbning i læhegnet. Han hævede hovedet og sprang i store flotte hop af sted ned mod engen. Det var ikke noget jeg brød mig særlig meget om at se, og jeg valgte at konferere med Claus Thusgaard, som kom forbi ved 20-tiden. Han søgte området af, men der var ikke det mindste spor af schweiss, og så kunne jeg slappe en smule af, alt imens jeg spekulerede på, om jeg skulle stoppe bukkejagten for i år.

Jeg valgte dog at forsætte, og onsdag den 3. juli var jeg igen på plads i det store tårn. Det var en rigtig flot aften og jeg sad og nød tilværelsen, da et dyr kom stille og roligt ud af skoven på min østlige side. Jeg tænkte, at det måtte være råen, som havde smellet efter mig eller andet flere gange i løbet af bukkejagten, men da den blev helt synlig, var jeg ikke i tvivl om at det var "min buk". Nu skulle det være. Den stod i kløvermarken på ca 30. meters afstand og anede ingen fare. Jeg fik riflen lagt godt tilrette på kanten af skydetårnet, fik afsikret og lod skuddet gå. Bukken gik ned i skuddet og blev liggende. Hvor var det dog bare dejligt at se. Da jeg kom ned til bukken, lå den forendt på marken og så helt salig ud med et frodigt kløverblad i munden. Den vejede 20,5 kg brækket, og opsatsen målte ca. 23 cm.

3. Juli: Jens Ole Mørup´s 2. Buk. Skudt i Tvis

Onsdag den 3. juli om aftenen, gik jeg hen ved min nye sø som ligger 100 meter fra huset. Jeg havde lige fået sat mig i stigen, da jeg ser hovedet af bukken gå igennem læbæltet, kun 15 meter fra mig. Den kigger op da jeg lod kuglen gå. Vores tre heste gav en hop da jeg skød og de kiggede mærkeligt da jeg gik igennem hestefenden med bukken.

Mvh Jens Ole Mørup.

6. Juni: Mette Marie´s 1. Buk, Skudt i Tvis

Langt om længe vil jeg tage mig sammen og sende beretning om de 2 bukke, jeg fik held af i år. Efter nogen genvordigheder med sygdom og begravelse i familien, og også et skønt bryllup for yngste søn, - kan man trænge til at komme ud og sidde på bukkejagt, - blive blæst godt igennem og lade tankerne flyve.

Jeg har faktisk brugt mange timer, både morgen og aften på at få ram på den store buk. Jeg nåede at støde et par gange de første dage, og så holdt den sig væk et stykke tid. Så søgte jeg længere ud i terrænet til mit store skydetårn, hvorfra jeg den 26. maj havde den store fornøjelse, på samme morgen at se først 2 råer, det ene med 1 lille lam og det andet med 2 lam så vidt jeg kunne se. Senere dukkede yderligere 4 råer op på marken ved siden af, men de var for langt ude til, at jeg kunne se, om de havde lam med. Men skønt syn i de frodige kløver-marker. Jeg fik hjælp til at sætte pæle med poser op, så råerne havde en chance for at få deres lam gemt væk, inden kløver markerne skulle skårlægges den 28. maj, og heldigvis gik der ingen dyr i snitteren.

Torsdag den 6. juni valgte jeg at gå ned og sætte mig i en stige Syd-øst for gården, da det passede med vind og vejr, og da den store buk ligesom havde valgt at holde lidt lav profil. Kløvermarkerne mod vest var jo temmelig ny-slået, så der var ikke nogen særlig aktivitet på det tidspunkt.

Pludselig fik jeg øje på en rå på den anden side af bækken, hvor den stod og vejrede og kiggede bagud, inden den gik videre. Da den var forsvundet bag en busk, dukkede en buk op. En pæn lille buk, som jeg mente nok måtte være en lille seksender, så hvis nu den store buk ikke ville skydes af mig (der var faldet en stor buk hos naboen), så måtte det blive denne buk. Op med riflen - og så meldte bukkefeberen sig. Shit. Jeg valgte at skyde, men fik ikke ram på den. Den stillede sig på den anden side af busken, hvor jeg valgte at skyde på den igen, og denne gang var den ramt. Stadig ikke rigtig godt, men den var søgt længere ind i buskene.

Jeg blev i stigen og fik ringet efter Allan, der kom med sin hund, som fik bukken op og Allan gav den det endelige skud. Bukken var egentlig en sølle lille ulige seksender, eller hvad man kan kalde den. Årsagen hertil var muligvis, at den var fyldt af svælg-bremse-larver, hvilket så rigtig træls ud. Så selv om den ikke var så stor, var det nok alligevel godt, at få den skudt væk.

13. Juli: Bjarne Frandsens 3. Buk, Skudt i Tvis

Jeg kunne ikke nære mig. Jeg skulle ud og se om den store buk gik der endnu. Så jeg afbrød min ferie den 12 og 13 for at se om jeg kunne finde ham. Den første morgen så jeg to gange en hind og en del hundyr, så jeg forventede at der på et tidspunkt skulle dukke en buk op, da det var lige op over med brunsten. Om aftenen havde jeg taget mit kamera med for at tage nogle billeder af hinden og råerne, hvis de havde lam med. Jeg nåede at tage billeder af to råer med to og et lam. Den rå med det ene lam lagde sig 70 meter fra der hvor jeg sad, og troede at det var så det, men lige pludselig dukker der et stort dyr op og jeg tror det er hinden, men kan se at der var noget på hovedet som ikke skulle være der. Jeg vurderede - er det kameraet eller riflen der skal bruges, og da jeg kan se at det er en pæn buk vælger jeg riflen. Den er meget urolig og er på vej hen til råen men skyder da den står stille og fejer op ad en pil. Jeg kan se at den bliver på stedet og mens jeg får pusten går jeg ned og kigger. Det var et stort dyr. Jeg venter med at brække den til jeg kommer hjem , men inden vejer jeg den og den viser 32 kg (Tove og Helle var vidner). Brækket vejede den 26 kg. Der blev nogle store køller til rygning.

Mvh. Bjarne Frandsen

15. Juli: Ian Gottlieb´s Buk, skudt i Nordre Plantage

Heldig og så alligevel ikke......
Mandag den 15.juli sad jeg på brandbæltet i Nordre plantage fra morgenen. Intet at se. Flyttede så til drejestigen mod vest, hvor jeg på vejen dertil legede med et smaldyr. Efter en ½ time i stigen skimtes en gaffelbuk mellem træerne på ca. 120 meter. Skuddet gik – der var kugleslag men ingen skudtegn. Efter 15 min. gik jeg mod skudstedet og her lå så en lille ulige gaffelbuk med et højt skud i fronten. Øv – var den lovlig med vores nye afskydningsregler. Fluks et billede til formanden.

Mvh. Ian Gottlieb

21. Juni: Ian Gottlieb´s Buk, skudt i Sandfeld

Hej Alle.
Fredag den 21.6. lykkedes det så efter 3 års bukkejagt, at få en lille gaffelbuk på skudhold. Det var bygevejr, og Karup lovede opklaring ved 18-tiden. Jeg var på plads ved min yndlingsplads ved bækken kl. 17.30 og intet skete. Kl. 19 træder et rødt dyr frem på ca. 70 meter. Er det en lille buk? – jo, nej – skruer op for fuld blus på kikkerten – jo, det er en lille gaffel, og skudet går, og bukken ligger forendt på stedet. Det giver lidt ro i sindet.

Venlig hilsen

Ian Gottlieb

3. Juni: Flemming Lind´s Paryk Buk, Skudt i Idom

Jeg sad i sofaen d 3/6 kl 21.15, da min telefon ringede og en af mine venner sagde at der gik et rådyr rundt på hans græsmark med en bikube på hovedet!!! Jeg kørte ned til ham med riflen og så med det samme at det drejede sig om en ret stor parykbuk. Efter 10 min. venten stod bukken så det var forsvarligt at skyde og den faldt i skraldet. Efter et nærmere kig, så konstaterede jeg at det godt kunne være mit livs buk trods det lidt mærkelige udseende.

Mvh Flemming Lind

Læs evt. artikel om Flemmings Parykbuk på Jægerforbundets Hjemmeside:
http://www.jaegerforbundet.dk/page651.aspx?recordid651=2771

3. Juni: Jens Grønbæk´s Buk, Skudt på Nr. Skautrup i Tvis

Det kan tage modet fra enhver jæger, når bukkesæsonen startes med at man skræmmer to bukke væk den første morgen. Det gør det heller ikke bedre, at når bukken så endelig står der og man sigter på den, skal rammes af Egyptens "11" plage - Bukkefeberen. Min far gjorde det heller ikke bedre, ved at skyde en fin buk den anden gang han er af sted, fordi man ikke selv gad af sted lige præcis den aften!

Selvom jeg så har brugt mere tid i tårnet end hjemme de første mange dage, så er følelsen at skyde en buk fantastisk og det hele værd.

Bukken skød jeg d. 3 Juni kl. 04.52

Med venlig Hilsen

Jens Grønbæk.

31. Maj: Bo Bjerggaard´s 2. Buk, skudt i Møborg

Bo Bjerggaard skød denne Buk på sit lejede revir ved Møborg, Fredag d. 31 Maj
kl. 06.03.

24. Maj: Mathias Kjær´s Buk, Skudt i Nordre Plantage

Den 24. maj var jeg så heldig at have jagten i Nordre Plantage fra morgenstunden. Jeg startede med at placere mig i brandbæltet indtil kl var cirka 6.30 hvorefter jeg besluttede mig for at pürsche hen til det nye tårn. Efter at have siddet i tårnet et stykke tid uden at have set det mindste, ville jeg lige teste hvor langt sædet kunne dreje rundt. Da sædet var drejet så langt om det kunne, stod der en rå i lysningen i den gamle skov. Med ét blev råen skubbet væk af min buk. Han stillede sig ude i lysningen på 65 meter med siden til kl 7.42. Bum - buk i fryseren :)

Knæk og bræk

Hilsen

Mathias Kjær

20. Maj: Ejvind Grønbæk´s Buk, Skudt i Tvis

Jeg skød denne gaffelbuk mellem mine juletræer på Herningvej. Efter 4 dage med ventetid blev det så min tur til at have jagten igen. Vi havde før bukkejagten, flere gange set 2-4 dyr hjemme omkring Ejendommen / haven . Min søn Jens og undertegnede havde lavet en aftale om hvornår jeg måtte skyde denne buk. D.16 maj om aftenen måtte han passe hans fritidsjob og aftalen var at jeg kun måtte skyde den største af de dyr vi før havde set inden bukkejagten, - jeg måtte dog lige sende ham en sms, om jeg måtte skyde bukken. Men jeg gav bukken løbepas denne aften . Her til morgen d. 20/5 kl.0510 kom bukken for , og efter de mange juletræer han havde fejet på /ødelagt mente jeg at nu var alle aftaler faldet på plads, og bukken tog en kort spurt på omkring 20m. Bukken havde stået en smule skrå og kuglen var gået ind lige før venstre forbov og ud gennem højre forbov. Skudt fra mit Tårn i juletræerne. Jeg vedhæfter lige et billede af bukken taget hjemme i haven 12 dage før. Som lovet til Jens Grønbæk, har han alene jagten de næste 3-4 uger. God jagt fremover til alle.

M.V.H.

Ejvind

21. Maj: Jens Ole Mørup´s Buk, Skudt i Tvis

Hej Alle

Efter jeg var kommet hjem fra hundetræning, gik jeg over i den lille mose på den anden side, hvor jeg bor. Jeg satte mig med jagt stol og skyde stok. Pludselig rejser bukken sig, den havde lagt sig ved søen og gik hen til en træ for at feje. Den stod med siden til og 60 meter ude sendte jeg kuglen afsted. Bukken løb væk i fuld fart og pludselig var den væk. Jeg gik hen til anskudsstedet. Der var et stykke fra lungen på jorden, men ingen buk. Jeg gik hjem og ringede til en schweissfører. Han kom hurtigt, men vi gik i ca. 20 min. før vi fandt bukken. Den var gået næsten 200 meter med et lunge/hjerte skud. Jeg var glad da vi fandt den :)

Mvh. Jens Ole Mørup

20. Maj: Henrik Nørgaads 2 Bukke, Skudt i Tvis

Hej alle

Her er mine to bukke. Begge skudt d. 20.maj på Nørgaard. Den ene om morgenen kl. 6.00 og den anden om aftenen kl. 20.00.

MVH Henrik Nørgaard

19. Maj: Kim Albertsen´s Buk. Skudt på Lergrav

Hej Alle

Jeg skød denne Buk ude på Lergrav Søndag d. 19 Maj kl. 20.30

Mvh
Kim Albertsen

17. Maj: Bjarne Frandsen´s 2. Buk, Skudt i Tvis

Jeg havde flere gange set en pæn 6 ender der hvor jeg har bukkejagten. Den gik altid sammen med en smalrå og var ved at tabe vinterpelsen. Om morgenen den 17, havde jeg tæt ved hvor den holder, til set 3 rævehvalpe lege udenfor en grav. Dem ville jeg godt se igen og tage nogle billeder af dem. Mens jeg sidder og nyder det gode vejr kan jeg pludselig se at råen står 100 meter fra mig og kort tid efter rejser bukken sig. Jeg kan ikke komme til at skyde og dyrene lægger sig igen, men kan se hovedet af bukken . Jeg venter godt 20 minutter og så rejser de sig igen. Inden da havde jeg placeret mig så jeg kan få et godt anlæg. Bukken rejser sig og giver sig til at klø sig, og da den står med siden til skyder jeg. Den falder på stedet.

Knæk og bræk til alle.

Venlig hilsen

Bjarne Frandsen

16. Maj: Bjarne Frandsen´s 1. Buk, Skudt på Smedegårdsvej, Tvis

Den første morgen var jeg taget ud på min bukkejagt og havde haft en god morgen hvor jeg havde set en 6 ender og flere råer. Da jeg kommer hjem og skal til at gå ind og få en kop kaffe med konen inden hun skal på arbejde, ser jeg et af de 3 dyr der har ædt 500 normans gran i løbet af vinteren. Jeg havde besluttet at den spidsbuk der gik dernede, skulle være et lille tilskud til fryseren når det blev muligt. Der var 350 meter derned så det var med at få fart på og komme til ham på den rigtige side, i forhold til vinden. Lidt stakåndet kommer jeg frem så jeg kan komme til at få et godt kuglefang. Jeg er så heldig at han er mest interesseret i at æde af et paradisæbletræ og står nede i en plovfuge. Jeg kan komme til at få anlæg ved et træ og slipper kuglen. Skudafstanden var 85 meter. Min gamle hun Maggi hører skudet og kommer ned til mig. Vi går over finder bukken 10 meter fra skudstedet.

Knæk og bræk til alle.

Venlig hilsen

Bjarne Frandsen

16. Maj: Peter Skifter´s Buk, Skudt på Vestergaard i Tvis

Hej alle

Her er så min beretning om den Gaffelbuk jeg skød d. 16 Maj kl. 07.20, på Vestergaard i Tvis. Morgenen startede godt og det var skønt at stå op og se at det ikke regnede som de nogle dage tidligere ellers havde lovet. I god tid kørte jeg af sted og gik stille og roligt mod skoven.

Pga. af mange omstændigheder havde jeg ikke haft tid til på forhånd at kigge de Bukke ud som går på reviret…..og da jeg i år heller ikke får meget tid til at komme på jagt, havde jeg besluttet at være godt tilfreds med en eventuel Gaffelbuk.

Kl. 05.00 var det så lige nøjagtigt hvad der kom forbi min skydestige. Den både kom og gik videre ind i skoven igen, inden skydetid. Så det var bare ærgerligt. Nå, men tiden gik og der kom både flere Harer, råer og en ræv forbi mig, så der var da lidt at kigge på.

Kl. 07.15 kom den lille Gaffelbuk så frem igen inde fra Skoven. Den gik stille og roligt imod mig af skovvejen. Op med riflen, afsikring, og jeg var klar til at afgive skud når den stod med siden til. Da Bukken er ca. 100 meter væk, drejer den ud på skovvejen og står med siden til. Jeg trækker riflen op foran dyret og trækker ind mod bladet. Men men men……af uforklarlige og utilgivelige årsager, har jeg åbenbart krummet fingeren for hårdt om aftrækkeren, og skuddet går for tidligt og inden jeg har trådkorset hvor jeg vil have det. PIS….Overraskelsen gør, at jeg blinker og ikke ser skudtegn eller hvor Dyret forsvinder hen……pis pis pis, jeg har vist lavet noget lort!!!!

Nå, efter 5-10 minutter senere, lister jeg hen mod anskudsstedet og finder til min glæde, både hår, blod og enkelt klat lyserød Lungevæv. Men da jeg var bange for et dårligt træf og det faktum at jeg ikke kunne se Dyret nogen steder, ringede jeg til Klaus Thusgaard og hund.

Han havde lige en eftersøgning ved Struer først, men ankom til skoven ca. 2½ time efter skuddet gik. Ud fra de umiddelbare Schwiss spor, var Klaus heller ikke i tvivl om at Dyret måtte være forendt få meter inde i skoven. Hunden gik flot på sporet, men efter 200 m. havde vi stadig ikke fundet Bukken……Nu begyndte jeg virkelig at blive nervøs for at have lavet noget lort!!! Men efter en lang og til tider meget nedslående eftersøgning, fandt Hunden så endelig Dyret og fangede det efter en kort Hetz. Klaus gik til dyret og aflivede det med et stik.

Dyret var desværre som frygtet, truffet helt fremme foran ved Bovene…..et elendigt anskud!!!!! Kuglen må have ramt en knogle eller fragmenteret, for dermed at gå ind og perforere lungen. Dog ikke nok til at dyret forendte af sig selv.

Nå, men pga. imponerende Fører/Hundearbejde, endte historien jo gudskelov godt og Bukken ligger nu i fryseren, klar til Grillen!!! Og i skrivende stund simrer benene i gryden til Fond :-). På grund af alt rodet, glemte jeg desværre helt at få taget et billede af Bukken, men det var en fin lille Gaffelbuk

Knæk og Bræk til Jer alle

Hilsen Peter

16. Maj: Bo Bjerggaard´s Buk, Skudt hjemme på Gården i Tvis

Hej Alle

Jeg skød denne Buk d. 16. Maj om aftenen kl. 20.28, Jeg skød den i en lille remise, jeg har i forbindelse med en Sø ude på Marken.

Mvh. Bo Bjerggaard

16 Maj: Kim Hammer´s Buk, Skudt hjemme på Gården i Tvis

Hej Alle

Skød denne buk den 16. kl. 0530 hjemme på Bakgårdsvej. Han kom i forening med 2 råer og faldt på stedet.

Knæk og bræk

Kim Hammer

16. Maj: Torben Madsen´s Buk, Skudt i Sdr. Nissum

Hej Alle

Så var jeg "heldig". Hermed en lille beretning fra jagten. Som en del andre bukkejæger var jeg på plads tidlig om morgenen d 16 maj, dog uden chancer til bukken. Var mere end klar til om aftenen. Har den "regel" med mig selv at det kun er 6 ender, der skal nedlægges på reviret. Efter at have sat på reviret i 2 timer, uden at have set andet end en rå. Kl 21.01 gik det meget hurtig. Pludselig og uventet ude i rørskæret kom et dyr, på 40-45 meter afstand kunne se det var en buk med det blotte øje. Op med riflen 1-2-3-4-5-6 ender, finde bladet i kikkerten, bukken ville ikke stoppe med at gå. Pludselig var den lidt tøven med at tage et skridt frem - den stod stille. Slap kuglen bukken løb omkring 15 meter og var forendt :-) "Selve jagten" tog imellem 5 og 7 sekunder

Mvh Torben

16. Maj: Tonny Bjerggaard´s Buk, Skudt hjemme på Lindholtvej

Efter at have set 3 forskellige Bukke fra Morgenen af, skød jeg denne kl. 20.00 på 22 meter. Bukken er skudt hjemme på Lindholtvej

Mvh. Tonny

16. Maj: Kim Dinesen´s Buk, skudt i hjemme i Hodsager

Jeg fik denne buk i engen i dag kl 13.15. Efter to år uden buk fik jeg i dag endeligt heldet med mig igen.

Knæk og bræk til alle :-)

Mvh Kim Dinesen

Seneste nyt
8.9.19
Nak og æd en svamp i Nordre Plantage
Tvis jagt forening inviterer til en formiddag i Nordre plantage hvor vi finder......