Menu
Billedserier
Extranet

Bukkejagtberetninger 2011


Nu er den længe ventede Bukkejagt over os.
Der skal igen i år opfordres til at indsende billeder og beretninger fra Jeres Bukkejagt til: jagt@tvisby.dk.

1. Juli: Dennis Thiesen´s Buk, Skudt i Nordre

Efter mange timer i diverse tårne og stiger i Naustrup ved Idom, og et forbiskud på en flot seksender den 19. maj om morgenen, lykkedes det mig så endeligt at få ram på en buk.

Jeg ankom til Nordre ved 20 tiden og startede med at gå lidt rundt til de forskellige lysninger. jeg stødte en rå og så endnu en stå og græsse på det store åbne stykke, oppe ved det store skydetårn. Ved 21 tiden satte jeg mig så til rette i tårnet på brændbæltet længst væk fra hytten.

Ca 30 min senere træder der pludselig et dyr ud nede ved majsstykket. Den lusker rundt med hovedet ved jorden, så der går lidt tid inden jeg kan konstatere at der er tale om en meget lille buk. Jeg lader den komme ind på ca 70 meter og får i mellemtiden nogenlunde kontrol over bukkefeberen. Jeg skyder den skråt på bladet og kan senere konstatere at kuglen er gået lige gennem hjertet. Den slår 3 koldbøtter i luften og ligger sig derefter 3 meter fra skudstedet og er død. Da jeg lidt senere får den trukket ud, kan jeg se at der er tale om en knopbuk.

En go oplevelse og rart at få brudt forbandelsen fra den 19. maj.

Knæk og bræk derude de sidste par uger.

Mvh Dennis Thiesen

18 Juni: Alex Nygaard´s 2. Buk, Skudt i Ølgryde

Så havde jeg heldet med mig igen.

Jeg var på vores jagt i går morges i Ølgryde. Jeg har et par gange set denne buk, men han har snydt mig. Så i går var jeg klar hvor jeg regnede med han ville komme. Jeg havde set 7 hundyr og 2 lam inden han dukkede op kl.6.50 og han kom præcis der hvor jeg regnede med. Jeg afgav et skud og bukken snurrede rundt, og løb ned i vores mose. Jeg sendte et par sms til mine jagtkammerater, og mens jeg sidder i tårnet, ser jeg et dyr komme springene fra Ølgryde Plantage, og på vej ned i vores mose. Jeg kigger gennem riffelkikkerten, det var endnu en 6 ender, men vi må kun skyde 1 buk hver, jeg syntes den lignede utrolig meget samme opsats som den buk jeg lige havde skudt. I det samme kan jeg se at den humper ned i mosen, Shit, et løbsskud!!!! Nu var jeg pludselig meget i tvivl, om jeg selv skulle søge efter den med Molly?? Så frisk som den så ud, så valgte jeg at ringe til Lars Mikkelsen, som jeg ved har den perfekte hund til netop sådan en opgave. Og chancen for at den ville løbe ind til naboen var stor. Han ankom og jeg blev beordret op i tårnet igen hvor jeg har et godt overblik. Jeg ser dem en gang i mellem nede i mosen og på et tidspunkt slipper han hunden til hetz. Den får ikke kontakt i første omgang, så han kobler hunden igen og sætter den på der hvor jeg så den sidst. De arbejder yderligere 5 min. og han slipper hunden igen, 2 min. efter kan jeg høre hunden har taget bukken. Lars når frem og stikker den, og da jeg kommer frem ligger hunden stadig med bukken med et fast greb i halsen. Der går næsten 10 min. inden den slipper, så jeg kan få lov til at brække den……Flot hundearbejde, ellers var den endt som en trebenet buk. Da jeg kom hjem kontrol skød jeg min riffel og det viste sig at den skød 10cm for lavt. Min konklusion er, at jeg har skruet den forkerte vej på kikkerten efter samme feltskydning som Kim Albertsen var med til, og hvor han også havde glemt noget. Så har jeg også lært af det.

Hilsen Alex Nygaard.

15. Juni: Bo Bjerggaard´s første Buk, skudt med Bue

Min første Buk, skudt med Bue

Jeg har jo skudt et par bukke i år, og det har været med riffelen. Men jeg har også Buetegn, og herhjemme havde jeg bestemt at det var buen der skulle luftes, og hvis det ikke lykkes, har jeg jo hjælp af Lone. Hun har også set en pæn buk et par gange, men det har ikke rigtig flasket sig. Jeg har lavet en lille platform, kun en meter over jorden, i en lille remis jeg har i forbindelse med en lille sø på marken. Jeg skød faktisk forbi til en Spidsbuk, for en 10-12 dage siden. Pilen gik lige over ryggen på den.

Men her den 15/6 gik det lidt bedre!!! Jeg havde først en rå til at gå, næsten hele vejen rundt om mig på 10 meter, lige indtil den kom om i vinden af mig. Da klokken var godt 22, kom jeg i tanke om at jeg havde taget bukke kaldet med, det skulle da lige prøves. Da jeg havde trykket nogle få gange, starter der et dyr tæt på mig inde i kornet. Jeg kan ikke se den, men den er tydeligvis også kommet i vinden af mig, og væk var den. Nå ja, jeg kan jo ligeså godt prøve igen og jeg har kun kaldt nogle få gange, så står der et andet dyr på sporet i remisen godt 100 meter væk. Jeg giver lige et piv mere og bukken starter i fuld løb lige ned mod mig, og jeg får travlt med at gøre mig klar med buen. Lige inden den når ned til mig, drejer den af ind i træerne, men den kommer snart til syne igen og går lige ud på græsset foran mig på små 20 meter…..Så er det sgu nu Bo!!!! Jeg spænder buen så forsigtig som man nu kan når man sidder akavet på en træ kævle med hjertebanken og bukkefeber. Da jeg med møje og besvær har fået buen spændt, kikker jeg igen ud på bukken gennem camouflage nettet. Den står og ser tilbage på mig, men kan heldigvis ikke afgøre hvad det er der rør sig der i det grønne. Efter få sekunder springer den, men hen forbi mig gennem hegnet jeg sidder i, og da den er et par meter omme på den anden side, standser den og ser direkte på mig mindre end 10 meter væk. Jeg er i mellemtiden, mens bukken løber , kommet på benene og har fået buen op. Men uheldigvis sidder jeg fast i camouflage nettet, så jeg står helt skrå for at få sigte på bukken. Men skal det være, skal det være nu og jeg slipper pilen. Den rammer også dyret, men for langt tilbage. Bukken springer, ikke særligt stærkt tilbage mod træerne. Jeg kan se den har en stor plamage af blod, det er udgangs hullet, helt henne i kanten af køllen. Allerede efter 5 meter fra hvor jeg skød den og da den når ind i dækning, kan jeg høre den stopper op. Og gud hjælpe mig om ikke den giver sig til at skælde ud!!! Men efter et par minutter kan jeg høre den tumler rundt og så bliver der stille.

Efter 15 - 20 minutter går jeg på blodsporet 60-70 meter, hvor den ligger forendt. Det viste sig jeg havde ramt den lige midt på kroppen. Den har stået noget skråt, men den forkerte vej. Derfor Var Pilen gået ud henne ved køllen. Men for sgu det var en intens oplevelse!!!

Mvh. Bo

8. Juni: Kjeld S. Andersens 2. Buk, skudt i "Nordre"

Jeg har nu aldrig været særlig heldig med Bukkelodtrækningen, for andet år i træk er jeg den sidste til at komme på jagt i jagtforeningens regi, morgenen var tilbragt i Skautrup, hvor det eneste dyr jeg så var en hare. Lidt af eftermiddagen gik med pürsch i ”Nordre” men så begyndte det at regne!!! Jeg nåede dog at se en rå esse i den sydlige del af brandbæltet. Kunne det være et tip fra Artemis?

Det havde regnet siden kl.16, de havde lovet skybrud, men her i Tvis silede det bare. Det gjorde det også kl. 2115 da jeg satte Oilskinshatten på hovedet og ”Butler creek”linsebeskytterne på riffelkikkerten og , til konens undren, drog ud i regnen med kurs mod ”Nordre” og hochsitzen i den sydlige ende af brandbæltet.

Det var både diset og mørkt kl.2145 så jeg måtte flittigt bruge kikkerten da et dyr pludselig stod ca. 40m fra mig. Er det en rå? Neej, den har knopper mellem ørerne; men hvorfor stirrer den så stift bagud? Jo ganske rigtigt. En snes meter bag den står et dyr… det er en lille buk…. Og den stirrer lige mod mig….forsigtigt får jeg lempet riflen i stilling, klappet linsebeskytterne op medens knopbukken tager noget af opmærksomheden,.. da den kikker på mig anden gang er kuglen på vej.

Med jægerhilsen

Kjeld

22. Maj: Jørgen Mathiasen´s Buk, Skudt i Tvis

Endnu en god gerning for en handikappet buk.

Jeg gik til skoven tidligt søndag aften den 22/5, hvor det lige havde regnet. Jeg havde siddet i ca. 20 minutter da jeg så en gaffel buk stå og esse ved et poppeltræ.

Jeg havde et par dage forinden set en buk halte inde i naboens læhegn, så jeg skulle lige se om det var den der nu stod og essede. Og jo det var den, den havde et brækket bagben.

Jeg fandt min riffel frem og lod kuglen gå til en høj bladkugle, og så var den handikappede buk forendt på stedet, skudt med en hjemmeladt 10.7 grams kugle (Rørsanger) søndag den 22/5 kl. 19.20 på Vejlund, på en afstand af 29,5 meter

Jørgen Mathiasen

2. Juni: Bo Bjerggaard´s Buk, Skudt i Møborg

Her er så årets Møborg buk, skudt d. 2/6 kl 6.00

Med venlig hilsen
Bo

25. Maj: Tonny Bjerregaard´s Buk, Skudt med Bue i Tvis

Her historien om min buk.

Efter at have hørt rigtig mange skud både nær og fjern, de første dage, blev det så min tur den. 25 maj. Jeg havde set både spids, gaffel og en lille seksender på min jord på lindholtvej, og alle på skudhold med buen. Men jeg håbede på at en lidt større buk ville vise sig. Men dagene gik og tålmodigheden blev mindre og mindere. Og da jeg de forugående år kun har haft 1-2 chancer med buen hele sæsonen, bestemte jeg mig for at næste gang jeg fik chancen ville jeg skyde.

Så onsdag den 25. maj satte jeg mig i mit ny lavede tårn kl 19.00, og da der var gået halvanden time, kom der et
smal dyr til syne bag mig. Den gik og æssede ved en lille sø jeg har, og kort tid efter kunne jeg se yderligere et dyr i mellem træerne. Den listede rund derinde og jeg rejste mig, smaldyret kom nu helt op på siden af tårnet kun 8- 10 meter væk og frem tråte bukken, ikke den største buk, men nu havde jeg jo bestemt mig. Smaldyret fik færten af mig og løb tilbage til kanten af søen. og så var det bukkens tur til at komme helt hen til mig. Der var ikke nogen af dyrene som havde kikket direkte på mig, men de virkede lidt urolige, men det gør råvildt vel altid. Jeg kunne kun stå der og vente på at de skulle falde til ro, for at jeg kunne trække buen.

Så løb bukken pludselig også tilbage til søen, den gik nu på tværs af engen med bredsiden til, jeg skulede til smaldyret som stod 25 meter væk og spiste af nogle træer, bukken gik lige bag et stort træ som jeg havde stammet op, og så havde jeg chancen. Jeg trak buen, bukken stod stille og kikkede den anden vej. Jeg slap pilen og så den ramme dyret og så startede den ellers. Jeg kunne følge den i gennem træerne på den anden side af søen, og væk var den så. Fra tårnet, kunne jeg se pilen sidde i jorden, ca. 14-15 meter væk og jeg gik derned. Den var hel smurt ind i blod, og jeg var ret sikker på at bukken var forendt. Men jeg kunne ikke finde ret meget schweiss, og da jeg ved at Alex meget gerne vil gå på spor med Molly, ringede jeg til ham. Han stod i gårdspladsen 15 minutter senere, og han og hunden fandt bukken ret hurtig. Den var gået ca. 75 m. Skuddet sad lidt tilbage men da bukken havde stået lidt skråt var pilen gået ud helt perfekt.

mvh. Tonny Bjerggaard

22. Maj: Peer Kristensen´s 3. Buk, Skudt i Tvis

Så er den gal igen...........

Efter at have opbrugt min kvote i Sjørup. Har jeg ”kun” et lille jagtrevir på Morrevej i Tvis at fornøje mig med. Dette revir inkluderer et lille godt skovstykke et pænt stykke fra asfaltvejen. Dette stykke har som regel altid båret præg af fejninger, men igennem den tid jeg har haft adgang til stykket, har jeg kun set én forårsbuk og dette for et par sæsoner siden. Men med 2 bukke i bagagen på 4 dage, skulle det ikke betyde alverden, om jeg skulle bruge lidt ekstraordinær energi på at få ordenligt kendskab til, hvad der skulle gå på dette lille fine stykke jagt. Derfor sneg jeg mig derud i søndags d. 22/5.

Inden da havde jeg været der en enkelt gang d. 17/5, hvor jeg lige havde halvanden time. Denne halvanden time endte med fantastiske oplevelser, først et par harer, dernæst en dåhjort, knop, på bare 50m. Dette på marken forenden af skoven. Da jeg så ville tilbage til min udtænkte plads på en græs skovvej i den anden ende, stod der 2 dyr ude. Disse fik jeg stødt og jeg fandt min plads.

De sidste par uger har jeg døjet med noget krillerhoste, så skæbnen ville, at jeg fik et hosteanfald bedst som jeg kom på min ”pind”. Dette fik åbenbart ikke den store betydning, for umiddelbart efter, er der et dyr der krydser skovvejen 120m. ude. Vejen er under 10m. bred, dyret kom hurtigt, så jeg så ikke, om det var rå eller buk. Hmmmm skal jeg pakke sammen, når nu jeg har fået larmet så meget. Nej, der er kun en halv time til lukketid, så jeg kan ligeså godt blive. Bedst som den beslutning var taget, ville jeg lige orientere mig bagud til venstre for at se bukken springe over markvejen på klodshold, da jeg igen drejer hovdet mod markvejen. Det var f....... Hvor kom han fra, han lavede ikke en lyd og fin så han umiddelbart ud.

Nå men som sagt, så blev det først d. 22/5 jeg kom derud igen. Jeg brugte samme fremgangsmåde som sidst. Intet skete før end jeg kom på min plads på skovvejen. Først render der et smaldyr over midtvejs ude på markvejen. Så kom der en rå buldrende til venstre for mig, den ser mig, stopper brat og springer tilbage i skoven, her sidder jeg godt nok fint, tænker jeg. Men hvad er det, der får dyrene til at flytte sig sådan. Jeg sidder hele tiden klar med riflen i anlæg i skydestokken. Så klokken 21.00, stort set samme tid og sted som et dyr krydsede markvejen gangen før 120m. ude, kommer bukken ud. Han esser en enkelt gang kigger hen mod mig, har han set mig? Jeg får kun set, det er en buk, ser ikke den nøjagtige størrelse, blot at opsatsen er”tydelig”. Som sagt sidder jeg klar, så med god selvtillid finder jeg bukken i trådkorset og lader en kugle gå. Bukken tegner tydeligt, hopper højt og vender nærmest 180 grader i luften, for dernæst at rende tilbage i skoven. Fy da føj Peer, fik du nu lavet noget skidt? Var du lige hurtig nok der? Havde du alligevel for meget selvtillid? Ja træerne gror som sagt ikke ind i hilmen. Tankerne var mange, medens jeg sms’ede til min brors svorger, Jørgen, som går sweiss. 10min. efter skuddet er jeg ved anskudstedet, ser ikke umiddelbart sweiss og dog, der ligger lidt hår og noget lyst skummende blod, lungeskud. Så burde det ikke være helt galt. Jeg får nu ringet til Jørgen, da han ikke har svaret på sms’en. Han mener, jeg blot skal følge sweiss, så længe jeg kan, uden at trampe for meget i det, ophører sweiss, måtte vi hellere få set på det. Alt imedens jeg taler med Jørgen, som i øvrigt er på vej ud til en anden eftersøgning, følger jeg sweiss, som der bare bliver mere og mere af. Sporet går gennem et tæt buskskab og ud på marken, hvor nu blodsporet kan ses flere meter frem. Bukken ligger forendt efter en tur på godt 50m. Faldet for en kugle som sad spids langt fremme og er gået ud lavt på bladet/højt på forløbet på den anden side, så det var fint.

4 dage med jagt, 3 bukke nedlagt, alle seksendere, på 3 forskellige revirer og den første uge er ikke gået endnu. Så er følelsen faktisk, at man kan gå på vandet ;o)

21. Maj: Meiner Bech´s Buk, skudt ved Spangsmose, Tvis

Efter at have afgivet varselsskud den 16. maj over ryggen på ham kl. 6.20, mødtes vi igen samme sted den 21. maj kl. 6.30, hvor han falder for en perfekt hjertekugle. Jagten foregik på Spangsmose i Tvis.

Med venlig hilsen

Meiner Bech

20. Maj: Harry Nielsen´s Buk, Skudt ved Nr. Felding

Hermed en beretning om min bukkejagt d. 20/5 ved Ølgryde.

Jeg er med i jagten på en ejendom ved Ølgryde plantage udenfor Nr. Felding. Jagten består af ager mark, mose og 2 mindre skovparceller. Fredag aften den 20/5 var jeg taget ud i en ny stige længst mod vest ved nogle lange græsmarker. Jeg havde tidligere på ugen bemærket en stor seksender gå i kanten ved naboen. Den gik sammen med en rå og havde også jaget rundt med en mindre buk. Jeg håbede nu at bukken ville vise sig på vores side af hegnet.

Omkring kl. 2030 kom først et Smaldyr ud på marken og lidt senere også en fin rå. Råen var tydelig med lam og gik roligt og essede på marken. Lidt senere kunne jeg se en bevægelse i kanten til naboens plantage. Det viste sig at være en buk, ikke den store, men en pæn Gaffelbuk. Den bevægede sig ind mellem Smaldyr og rå og alle 3 dyr var ca. 15 – 20 meter inde på ”vores” græsmark. Min placering i stigen var ikke optimal, afstanden var lige til den stive side, og det luftede så stigen bevægede sig i takt til træet den står op af.

Alligevel fik jeg riffel og rygsæk bakset på plads og fik bukken i trådkorset. Bukken ville hele tiden søge hen imod skel og ikke stille sig som jeg ville, men skuddet gik og bukken sprang op og viste skudtegn. Det sidste jeg så var, at bukken forsvandt i spring over en dige og ind i naboens plantage.

Nu ved jeg ikke hvordan andre har det, men føler altid lidt tvivl og usikkerhed når sådan noget sker. Jeg ringede derfor til Alex som også er med i jagten. Han var heldigvis frisk og klar og kunne være der på 20 minutter. Efter at have kontaktet naboen, og fået tilladelse til en eftersøgning, gik vi frem til anskudsstedet, som jeg havde markeret med min skydestok. Alex’ hund viste tydeligt tegn på luftfært og var meget ivrig. Efter blot nogle få øjeblikke
fandt vi bukken forendt lige på den anden side af førnævnte dige.

Bukken var ikke stor, men øvelsen i form af et udmærket bladskud og Alex’ eftersøgning havde været en succes.

Med venlig hilsen

Harry.

22. Maj: Claus Nielsen´s buk, Skudt i Nordre

Mit første stykke vildt faldt idag d 22/5 i Nordre plantage!!!

Jeg havde sat mig tilrette i det sydlige tårn i brandbæltet kl 05.00. Jeg fik set 2 råer trisse rundt og esse. Jeg fik også hørt en voldsom larm umiddelbart bag skydetårnet, som formentlig havde været enten då- eller kronvildt. Det var fascinerende bare at sidde og kigge og lytte, især da morgenen bød på skyfrit, vindstille og +8°, men ingen buk.
Klokken blev 06.30 og jeg var ved at blive lidt utålmodig. Jeg besluttede mig for, at hvis der ikke dukkede en buk op inden kl. 07, ville jeg forsøge at pürche.

Netop som jeg var klar til at kravle ned fra tårnet, stod der en buk og solede sig midt ude i brandbæltet ca. 70 m fra hvor jeg sad. Jeg afgav et skud, bukken slog en koldbøtte og løb ind i plantagen bag mig. Der var så meget schweiss, at jeg var sikker på, at den ikke var løbet langt - og ganske rigtig, ca. 20-30 m. inde, fandt jeg den i en lille lavning under et træ. Det var en Gaffelbuk jeg havde fået ram på. Da det er det første stykke vildt jeg har skudt, kan jeg godt mærke jeg er uerfaren. Selvom jeg var sikker på, at dyret var dødt, lå det stadig med trækninger, så jeg gav det et fangstskud for at være sikker. Super dag, den vil stå klart længe i min
indre billedbog.

Mvh. Claus Nielsen

18. Maj: Bo Bjerggaard´s Buk, Skudt i Nordre Plantage

Jeg havde jagten onsdag d. 18/5 om morgenen. Satte mig op i tårnet ved den store Ny-plantning. Efter en lille halv time kom der en buk ud, helt ovre ved det tætte mod brandbæltet. Jeg kunne se det var en buk med det samme, men der var over 300 meter derover. Var lidt i tvivl om jeg skulle gå ned og prøve om jeg kunne liste mig tættere på. Men det blev ikke nødvendigt, da den efter en halv time var kommet så tæt på at jeg kunne gi den en kugle. Den løb
små 20 meter og var død for en god kugle.

Med Knæk og bræk, Bo Bjerggaard

18. Maj: Jens Ole Mørup´s Buk

Da vækkeuret ringede Mandag Morgen, havde vi lige haft konfirmation dagen før, og jeg havde ikke været ude at se hvad der var af bukke. men jeg kunne se at der havde været flere bukke. Der var fejet/ødelagt en del af de nye snebærbuske som var plantet langs læbæltet på begge sider af Gedbovej. Da jeg var kommet på plads så jeg en lille spidsbuk som var meget lille af krop. Den kom ud meget tæt på hvor jeg sad. Den løb rundt og legede og gik til sidst over vejen. Onsdag aften sad jeg samme sted, da jeg så en gaffelbuk sammen med en Rå. De gik hen imod læbæltet og var meget urolige. Men Jeg pürchede mig alligevel hen imod læbælte hvor de gik. Vinden var perfekt for mig og jeg ventede og ventede og synes ikke der skete noget. Pludselig ser jeg et dyr i modsatte læbælte. Jeg får kikkerten op og kan se det var en pæn buk. Den gik over imod mig og jeg havde lidt bukkefeber. Da den stod på ca. 120 meter, lod jeg skuddet gå. Den gik ca. 15 meter……. Yes :-)

K&B
Jens Ole Mørup

22. Maj: Kim Hammer´s Buk

Jeg skød denne buk søndag den 22 kl. ca 0600 hjemme på Bakgårdsvej i Tvis. Vi havde hilst på hinanden et par dage tidligere, hvor jeg skød rent forbi. Havde schweisshundefører Lars Mikkelsen ude og kigge, og han kunne konstaterer som jeg selv, rent forbi, heldigvis. Må erkende jeg "forivrede" mig, men hedigvis uden skade på andet end min stolthed.

I morges trak jeg så det længste strå, da han i forening med 2 råèr kom ud af skoven på ca 80 m afstand. Da jeg skød startede han en voldsom spurt tilbage i skoven. Jeg gik hjem og hentede hunden, som jeg ca 1 time senere satte på anskudsstedet, hvor der var noget, der lignede lever-schweiss. Vi gik ca 130 m med næsen fast i jorden gennem tæt vegetation, indtil linen blev slap, og der lå bukken forendt. Kuglen sad fint men gik lidt skråt bagud og knuste lever mm. Utroligt den kunne gå så langt.

En lidt sjov buk med en bisprosse og ca 25 cm høj

Knæk og bræk derude

M.v.h Kim Hammer

20. Maj: Steen Hauge´s 2. Buk

Bededagsbukken.

Jeg tog tidlig af sted på jagt her bededag d. 20. maj. Klokken var vel ikke mere end 19,15 da jeg på vej op i hochsitz, så en buk, endda en seksender, gå ca. 90-100 m. ude. Inden jeg kunne nå at komme op og på plads gik bukken ind i et bredt læhegn med en rå bagefter ham. Overvejede om jeg skulle pyrsche efter ham eller blive siddende, valgte at blive lidt. Der gik ikke mere en 10-15 min. så kom råen tilbage og satte sig så håbede jeg at bukken også ville komme og rigtig nok, ca. 5 min. senere kom bukken frem i lysningen da afgav jeg skuddet, bukken gav tegn til skud men forsatte ind i noget meget tæt krat. Jeg blev siddende i 5-10 min. gik så ned til skudstedet. Jeg fandt lidt lunge schweiss, men da bukken var løbet ind i det tætte krat, ringede jeg efter Klaus Thusgaard, ca. 60-70 m. fra skudstedet fandt hunden bukken forendt inde i krattet. Det var en fin seksender på 17 kg.

Tak til Mette Marie & Jørgen for at jeg måtte skyde en buk. Også tak til Klaus for at han kom sådan en bededagsaften.

Hilsen Steen Hauge

19. Maj: Bjarne Frandsen´s Buk, Skudt i Kidbæk

Den 19 maj om morgenen, kunne jeg se at vejrmeldingen forudsagde sydvesten vind og opklaring fra morgenen. Det betød at jeg måtte skifte fra den plads, som jeg havde benyttet de første gange jeg havde været på bukkejagt. Jeg kan bedst lide at sidde på jorden, da det giver bedre mulighed for at purche ind på dyrene. Inden bukke jagten havde jeg set en pæn buk i området og havde også set den den første morgen og aften – en høj seksender med hvide sprosser – ham ville jeg gerne møde igen.

Inden skydetid fik jeg placeret mig i et læhegn med roser i bunden, skråt over for det sted som jeg havde set bukken og i den rigtige vindretning. Solen begyndte langsomt at sende sine lange skygger hen over jagtområdet og pludselig ser jeg et rødbrunt dyr komme løbene på den anden side af slugten hvor jeg sidder, og kan se på dens adfærd, at det stensikkert er en kåd buk. Han forsvinder bag et læhegn, og imens bevæger jeg mig mod et punkt på læhegnet hvor han måske vil komme ud. Det gør han også, men er helt vild og fejer på alt hvad han kan komme i nærheden af. Jeg har ikke mulighed for at skyde og den forsvinder ned i nogle pilebuske – jeg venter til han kommer frem og et øjeblik står han stille ca 70 m ude og jeg skyder. Imens jeg tager en kop kaffe og får styr på åndedrættet begynder at tænke – har jeg ramt ham rigtig.

Jeg skal over en bred bæk og noget meget fugtig hængedynd, men han ligger 10 meter fra skudstedet og jeg kan ånde lettet op. Bukken var ikke den store med de hvide sprodser, men alligevel en pæn seksender som vil pynte over kaminhylden.

Mvh. Bjarne Frandsen

18. Maj: Peer Kristensens 2. buk, skudt ved Gjellerup

Ja, hvorfor ikke fortsætte når man nu er så godt i gang.

Jeg har mig en god kammerat, der har lejet sig et lille stykke jagt i Gjellerup ved Herning. Ole har ikke riffel, men jeg går og prepererer ham til at erhverve sig en sådan. Da Ole gav udtryk for jeg skulle med ud og indvi ham i riffeljagtens fortræffeligheder, var planen at han skulle få blod på tanden. Aftenen skulle så være torsdag d. 19/5, min søn Laurids nu 9 år ville gerne med ud en tur fredag, men da det ville gå ud over Disney Sjov, spurgte han, om han kunne komme med ud på Ole´s stykke i stedet. Ja, hvorfor ikke, for det ville jo alligevel nok ”bare” ende med 1,5 times sludder i et hegn og ingen chance for at skyde buk.

Det ville vise sig, at sagen blev helt anderledes.

Vi ankom til stykket kl. knap 20.00, vi fik parkeret bilen på vejen nedenfor ejendommen mellem de 2 jagtrevirer. Vi fik hilst på hinanden og ville lige afsøge marken for råvildt, inden vi ville gå til det stykke, hvor jeg havde mest tiltro til trafik af råvildt. Hvad var det, der stod jo råvildt nogle hundrede meter ude. Vi fik det alle set, men da der var tale om en rå, ville vi pürsche lidt rundt for at afsøge det øvrige revir. Meningen ved jagten var jo også, at få indtryk af mulighederne for at udøve jagtens kunst på det lejede terræn. Vi ankommer til det førnævnte stykke. Der står et stykke råvildt på marken, som ligger brak, 20meter fra skoven. Vi støder det, enten ser det Laurids eller også hører den mig, der prøver at holde ”snor” i ham. Vi får en snak om sagerne, alt imedens der er 2 harer, der render rundt og hygger sig. Skal vi sætte os og vente på dyret kommer ud igen, det kunne jo have været en buk. Nej, lad os gå ned og se på den anden mark igen og så vende tilbage senere.

Vi går gennem hegnet, hvor lodsejer lige har plantet nogle få nye træer, for at lukke et hul, fejninger på stort set dem alle. Der er altså trafik af buk. Spændene.....Vi får afsøgt marken igen, klokken er nu godt 20.30. Hov nu er der 2 dyr, så må den ene da være en buk. Nej, der er ingen opsats mellem ørerne, når dyret lader sig vise forfra eller bagfra. Men der er et eller andet ved hovedpartiet, der giver håb om noget andet. Jo det er s.. en buk. Lad os så komme på den modsatte side af marken for enden af hegnet. Vi når derover, jeg beordrer Ole og Laurids til at blive forenden af hegnet og jeg vil så fortsætte ud af marken uden dækning. Dyrene går hos naboen, jeg pürscher 300-400m. med håb om, at de vil krydse grøften, som udgør skel. Nej, det ser ikke sådan ud, De går målbevidst mod plantagen. Men hov, nu vender de om og fortsætter på den anden side af mig, dog bare for langt ude, så stadig ved naboen. Hold nu op bukken skaber sig og fejer helt vildt, jo ”jeg er lækker” ser han ud til at tænke. Nu skal de bare krydse bækken og de vil være på den rigtige side ca.150m. fra mig.

Telefonen ringer, tager den selvfølgelig ikke, Ole ville gerne orientere mig om, at han og Laurids stod og kiggede på en buk nede i hegnet blot 30m. fra dem, vildt. Ja ræven så de også, den skulle have fulgt samme sprøjtespor, som jeg stod i, men så mig og fandt andet steds mere interresant at opholde sig i.

Jeg prøver imidlertid at kalde råen over bækken for så at trække bukken med sig. Han følger hende nemlig trofast. Det sker ikke, de ænser ikke mit kald overhovedet. Derimod render de tilbage, hvor de kom fra. De ser igen ud til at trække målbevidst mod plantagen. Nå klokken er nu 21.15 det har været spændende, jeg må hellere trække mig tilbage, så vi kan komme op og se på den anden mark, nu er det dyr vi så tidligere nok kommet frem igen og skulle det være en buk, ville det jo være lige til at gå til. Nej, så længe de 2 dyr er i bevægelse må jeg hellere blive. Og f...... om ikke Diana, fik den til at søge over mod mig igen. Dog stadig på naboens mark. De trækker op mod mig og kommer ind på 40m. og nærmer sig min færd. Hmmmm, hvad gør jeg nu, jeg skal have dem over grøften. Kl. er nu 21.25, jeg prøvede at kalde igen, nu blev råen mistænksom og så urolig, at hun nu ville finde andre græsgange og til mit held, tog hun flugten over grøften 60m. ude og bukken ville uden tvivl følge samme spor. Så nu skulle jeg bare være klar. Bukken følger trop tager et spring over grøften og sætter sine klove på den rigtige parcel 60m. ude. Nu skulle det prøves at råbe en buk an. OOOOOP og bukken stopper, sikrer og jeg ligger pres på aftrækkeren. Der sker intet, der skal jo lige afsikres............ Det bliver gjort, bukken giver mig umiddelbart god tid, kuglen slippes straks. Bukken ser ikke ud til at tegne, men jeg er overbevidst om en træffer. Jeg kan følge bukken løbe det meste af 100m. Netop som jeg føler, det er tid til endnu et skud, falder bukken til jorden. Død med en ganske god kugle, dog uden at være hjeteramt.

Bukken er som det ses på billedet ikke noget unika, men som scenen var sat, med sønnike og en riffeljæger to be, måtte den bare nedlægges. Alt i alt en fantastisk aften for alle parter lige med undtagelse for bukken og hans mage. Men hun skal nok snart få fundet sig en ny ;o)

18. Maj: Kjeld Steen Andersens Buk, Skudt ved Spjald

Man kan lære så længe man lever.

Da jeg kom op i hochsitzen(der står på et dige på toppen af en bakke ikke langt fra Spjald), følte jeg først for alvor blæsten, cirka 20 sekundmeter ” halv pelikan” peb mig om ørene.

Min første tanke var, at der nok ikke kom nogen rådyr ud sådan en aften. Da min kasket efter en halv times tid blæste langt pokker i vold, var jeg ved at opgive ævred.

Ti minutter og en øl i bilen fik dog situationen til at se lidt bedre ud,… og var det ikke ligesom vinden havde lagt sig lidt? Vinden var i vest, og klokken 21 træder bukken frem i syd med hovedet vendt mod øst. Afstandsmåleren sagde 190m og + 6cm. til min langsomme 12 g. Lapuakugle.

Jeg holder 15cm bagligt på bukken for at kompensere for den stærke vind. I kikkerten ser jeg bukken forende i løbet af 3 sekunder. Da jeg kommer hen til bukken, ser jeg til min undren, at kuglen sidder 15 cm bagligt.

Det jeg i min stærkt fremskredne alder lærte ved det, var: at vinden jo ikke er lige kraftig på alle de 190 meter, den aftager jo nærmere kuglen kommer jorden, og bukken stod i læ af en skov, så det var vel kun de første 30-50 meter kuglen fik max.vindpåvirkning.

Med jægerhilsen, Kjeld Steen Andersen

16. Maj: Peer Ø Kristensen´s Buk

Modsat sidste år hvor jeg fik syltet mine beretninger til denne side, vil jeg her give mit bidrag til at gøre en kort historie lang.

Lodtrækningen om pladserne den første morgen faldt ikke heldigt ud, sædvanligvis. Dog fik jeg mulighed for at sidde i et godt smalt skovstykke opdelt af 3 markparceller, så et fantastisk stykke til riffeljagt.Jeg går fra bilen lidt før åbningstid og har en pürsch på ca. 500m. Netop som jeg når til den markparcel, jeg vil sidde ved, gør jeg 2 dyr urolige. De står lige bag skel til nabomarken bag det levende hegn. De løber 30m. længere ud på marken, for derefter at løbe tilbage og gå i skoven. Jeg ser der er tale om en rå og en buk. Bukken ligner en ørehøj gaffel, ikke noget prangende. Efter senere at have set de 2 dyr forlade skoven for at rende længere ud ad naboens mark, ville jeg pürsche en tur ud i enden af stykket, en tur på ca. 500m. mere. Akkurat som jeg når derud, skydes der hos naboen, i løbet af den næste time bliver det til ikke mindre end 5 skud, 2x2 og 1, samt en hund der halser ivrigt. Mit bud er en anskydning, eftersøgning med afsluttende fangstskud. Morgenen bød derudover ikke på de store oplevelser. Efter rundstykkerne ville jeg så tage ud på mit foretrukne revir. En eng hvor der altid er liv, morgenens meldinger lød også på 8-9 dyr inkl. et par mindre bukke. Jeg blev som sådan ikke skuffet, i løbet af et par timer så jeg godt med dyr inkl. en spidsbuk i bast. Dagens jagt skulle have en ende, så jeg drog hjemad kort tid efter middag, men selvfølgelig kun for at gøre mig klar til at drage til reviret igen om aftenen.

En klar plan for aftenen havde jeg ikke, da jeg kørte hjemmefra kl. 18.30. Det endte med, at det ustabile vejr skulle blive medvirkende til mit held. Jeg bestemte mig nemlig for at tage til det samme stykke som om morgenen, da jeg her ville kunne finde læ for den værste regn, som truede området. Det gik dog ikke så galt. Det eneste der var galt var, at der ikke skete en pind. Så efter at have siddet i små 1,5 time uden at se liv. Bestemte jeg mig for at pürsche endnu en tur ud i enden, akkurat som om morgenen. Når dette var gjort kunne jeg jo lige nå at køre til en anden markparcel og tjekke, om der skule stå dyr ude der. Så langt nåede jeg ikke, for så snart jeg nåede højderyggen på marken, så jeg en buk stå nede forenden 120m. ude. Jeg ser straks, at der er alle de ender der skal til for at kunne høste byttet. Så et ganske øjeblik efter at have set bukken havde jeg fået sat skydestokken, bukken havde vendt sig korrekt forenden af et sprøjtespor og jeg lader skuddet gå. Bukken tegner tydeligt, render få meter tilbage for at dreje af og løbe 2m. mod skoven. Den når kun til den busk, som den stod foran, da skuddet gik, for at smide sig, død. Kl. 20.20 blev bukken truffet af en god bladkugle, lidt højere end perfekt. Leveren blev ramt og udgangshullet var bag mavepartiet, hvilket betød, at bukke næsten blev brækket i skuddet, man kan jo ligeså godt gøre det nemt for sig selv ;o)

Den korte seance ved nedlæggelsen gav ikke den fede følelse af adrenalin/bukkefeber, men rart hurtigt at kunne gribe en chance sikkert, når den byder sig. Dette helt sikkert pga. turene til skydebanen. Bukken viser sig at være den samme, jeg så om morgenen. Her så jeg bare top- og baksprosserne, som ikke er så store. Så et lidt atypisk trofæ, hvor forsprosserne er de største, en lille kompakt seksender med en brækket vægt på 17,2kg.

Det lykkedes vist godt nok at få gjort en kort historie lang.

KNÆK OG BRÆK til alle.

16. Maj: Kim Albertsen´s "Morder", Skudt på Lergrav

Efter at have skudt en buk med buen fra morgenen af, gik jeg lidt rundt og tænkte om jeg skulle tage af sted om aftenen igen. Jo, det kunne der vel ikke ske noget ved. Jeg havde jo riflen i bilen. Den var med for en sikkerheds skyld, da Alex og jeg var ude og finde bukken om morgenen. Jeg kørte så ud på Lergrav hvor jeg også måtte gå efter en buk. Først spejdede jeg ud over de åbne marker og der var intet. Gik så om og satte mig på et ca. 10 tdl. stor brakmark hvor der altid går dyr. Men det er mange år siden jeg har set en stor buk. Kl. er ca. 20.00, da der kommer to råer ud. Lidt efter kommer der endnu en rå løbende igennem læhegnet. Det er som om der er noget der har jagtet hende. Jeg har på fornemmelsen at det garanteret er en OK buk der jagter hende og pludselig står han der!!! En høj ”Morder” ser det ud til. Mit ynglings trofæ, men han er meget urolig. Jeg holder 270´eren op på ham da han står med siden til ca 125mtr ude. Jeg holder højt på ham og lader kuglen gå. Lige da jeg rammer, starter han op med fuld fart og løber op mod mig langs læhegnet.

Jeg kan se forbenet hænger helt vandret helt oppe på kroppen. Shit… jeg repeterer hurtigt og når at skyde to skud inden han lander inde i læhegnet. Efter fem minutter går jeg hen hvor han smed sig, men da jeg er ca. 15 m. derfra, rejser han. Jeg når kun at få et glimt af ham gennem hegnet, men kan godt se han er ramt men desværre ikke godt. Shit igen… hurtigt går jeg op mod bilen for at få ringet til Klaus Thusgaard. Mens jeg går op mod bilen, kommer jeg i tanke om jeg havde været til feldtskydning hvor jeg havde skudt med plastspids. Dem måtte jeg klikke femten klik ned i forhold til blyspids og nu havde jeg så lige afgivet et skud med blyspids som så går 15cm lavere!!!! Jeg blev meget skuffet over mig selv… at være så sløset at jeg ikke havde tænkt på dét noget før. Så da jeg ringer til Klaus, er jeg sikker på det ikke var et godt skud.

Klaus kommer da det er ved at blive mørkt og det regner lidt. Vi starter eftersøgningen hvor dyret lettede og Klaus´s hund følger sporet kanon i gennem tre læhegn, to Bække og til sidste ender vi i en lille remisse ca.800-1000 m. fra anskudsstedet. Her kan man tydeligt se at hunden er meget interesseret og vi er ret sikker på bukken er her. den tager nærmest stand og han frigør hunden. Den hetzer bukken kun ca. 30-40 m. før den får fat i den. jeg løber den ene vej rundt og Klaus den anden vej. Jeg kommer først til bukken og får den stukket. Hvilken forløsning……det var så dejligt at få gjordt en ende på bukkens lidelser og hvis jeg sku have givet karakterer for hundearbejdet, var det et rent 13-tal. Tusind tak Klaus for hjælpen….dejligt at have folk som jer der er klar når vi andre nosser i det. Dem der har jagten på stedet hvor vi fandt bukken kom og jeg fik lov at beholde bukken. Tak for det!!! Nu tror jeg så lige jeg holder en pause.

Knæk og bræk til jer mvh. Kim Albertsen

16. Maj: Kim Albertsens første Buk skudt med Bue

Efter jeg fik Bue-tegn i September har jeg gået med en lille drøm om at skyde en buk på Gedbovej i mosen. Jeg brugte så en dag i oktober på at fælde og fjerne nogle små træer under nogle store Rødel i mosen, lige hvor Morre Bæk støder sammen med Tvis Å. Efter jeg har fældet lidt, er der kommet lys ned i mosebunden, kommet godt med græs osv. Det er et sted hvor mosen er meget smal (ca. 25m.) og der er et par gode veksler. Men mit problem var bare at komme ned på plads uden at sprede for meget fært. Jeg så kun en løsning på grund af vinden og det måtte være at bevæge mig ned i åen og gå nede i åen rundt om stykket, og så dukke op af kanten lige hvor Morre Bæk støder ind i åen.

Som sagt så gjort, men lige da jeg træder ned i åen i neoprenvaders for at gå de 400 m, tænker jeg hva fanden har du gang i??? Det var meget hårdt at gå mod strømmen og det larmede en del. Jeg havde også nogle svært ved at komme fri af mudderet. Da jeg så endelig kommer om på siden af mosen, står der pludselig en Rå og kigger ned på mig fra kanten af åen!!! Jeg kan se den ryster på hovedet og kan ikke rigtigt finde ud af hva fanden jeg er for en fisk eller tosse. Den vender sig om og løber lidt ind i mosen mens den smæler. Jeg tænker nej nej nej……sikke noget jeg har rodet mig ud i. Endelig kommer jeg til det sted hvor jeg skal snige mig op over kanten som en anden frømand. Dejligt, efter jeg har tænkt på denne plan så længe. vinden og vejret er perfekt og jeg retter mig ind efter de to veksler. Det skal lige siges at jeg først var på plads kl 05.15 så det havde taget mig en del tid at fjumre rundt og jeg svedte som et svin.

Jeg havde bestemt at jeg villel sidde der til kl 8.00. Ca. Kl 7.30 ser jeg et dyr imellem træerne ca. 30 m ude. Jeg tænker bare buk buk buk……Yes, det er en buk, så det var bare at vente til den kom inden for skudhold. Jeg var
ret sikker på den ville krydse, så den ville være inden for skudafstand. Da den er inde på 16m. skal den til at gå om bag et Y formet træ. Der ville jeg trække buen. Jeg begyndte at trække og har trukket buen halvt op, da bukken pludselig kigger på mig imellem Y´et i træet!!! Shit, jeg bliver så nød til at slække buen mens bukken står og undersøger mig. Efter lidt tid tager den hovedet ned og hurtigt op igen. Det gør den tre gange, men den er heldigvis ikke så bange for hvad jeg var, så den går lige så stille videre mens den esser. Lige da den skal til at krydse en af vekslerne skal det være. Jeg har ca. 1.5 m. at skyde på, så jeg trækker buen. Dog med besvær da jeg havde havde fået lidt ”gummiarme”.Jeg fik hold på bukken og skyder lidt lavt. I mange tilfælde sætter bukken af før pilen når dyret, så man kan nemt komme til at skyde over den. Den er ude på 19 m., men bukken når intet før pilen rammer. Jeg kan tydeligt høre anslaget og går hen og finder pilen. Der er blod på fanerne, så det OK. Jeg kan dog ikke finde schweiss hvor jeg har skudt på dyret. Jeg går hen hvor jeg ved dyret har krydset ca. 8 m. fra skudstedet. Her er der masser af blod. Jeg følger blodsporet ca. 100 m., til jeg står og kigger ud på Peter Skifters jagtrevir. Æv, men jeg er ret sikker på den er forendt med så stort blodtab. Jeg snakker med Peter i telefonen og skriver så en besked til Alex som kommer med Hunden. Molly finder bukken forendt ca. 150 m. ude på kornmarken. Skudt lige i bunden af hjertet. Vil til slut sige tak til Peter Skifter for det gode naboskab, at måtte hente bukken på deres revir og tak til Alex og hund for eftersøgningen af bukken. Bukken er skudt d. 16. Maj kl. 7.45.

Mvh. Kim Albertsen

17. Maj: Alex Nygaard´s Buk, skudt i Nordre Plantage

Så er der en buk mindre i Nordre plantage.
Jeg havde bestemt mig for at side i det nordlige tårn på brandbæltet, da jeg havde set en kraftig fejning på en veksel 80m mod nord, Jeg var på plads en halv time før skydetid, i øs regnvejr. 10min før skydetid krydser en hind sporet i retning mod syd. Da det bliver skydetid lægger jeg riflen til rette i retning mod nord så jeg var klar. Jeg havde bestemt at jeg ville blive siddende til kl.7.00 og derefter pürsche rundt. Men da kl. blev 6.12 kikker jeg over min skulder i retning mod syd og ser en buk ved at krydse brandbæltet på ca70m afstand, jeg får hurtigt vendt både mig selv oog riflen og fik hurtigt bukken i kiggerten jeg råbte den an og den stoppede og stirrede lige op imod mig, jeg syntes den så meget stor ud og tænkte i et splitsekundt at det måtte være en 6-ender og samtidig lod jeg kuglen gå, den gav et hop og løb 20m inden den forendte med en perfekt kugle. Fra jeg ser bukken til jeg skyder tror jeg der gik 10sek. det var en hurtig beslutning der skulle tages inden den ville være forsvundet.

Med venlig hilsen

Alex Nygaard

16.Maj: Peter Skifter´s Buk, Skudt på Vestergård i Tvis

Så tilsmilede Diana mig igen i år med en ”Præmierebuk”…..Traditionen tro valgte jeg igen i år at forsøge mig i skoven på Vestergård. Jeg havde tidligere observeret en masse fejninger/skrab i en Nyplantning og havde derfor flyttet min skydestige i umiddelbar nærhed heraf. Den første 1½ time skete der ikke en skid, men lige pludselig og ud af det blå stod han der!!!! Lige midt i nyplantningen. Jeg aner ikke hvordan f….. han kunne komme ind midt i nyplantningen uden jeg havde opdaget det. Mit umiddelbare bud er, at han lå i et leje og nu efter lang tid havde rejst sig. Efter 5 lange minutter kom han så endelig fri af diverse træer/buske, og faldt på stedet for en god bladkugle kl. 06.45.

Nå, men der var flere overraskelser i vente, da jeg efter lidt tid travede hen mod bukken. For sørme om ikke den kun havde 3 ben!!! Selvom bukken var ved godt huld, er det nu altid dejligt at få skudt sådan en buk væk.

Knæk & Bræk

Peter "webmaster" Skifter

16. Maj: Steen Hauge´s Buk, Skudt i Tvis

Ja, så blev det d. 16 maj igen. Tog til Tvis fra morgenen af. Bukken stod da også pænt og ventede på mig men den var nød til at vente til åbningstiden. Kl. 05.12 skød jeg så Gaffelbukken som forendte med det samme. En god start på bukkejagten.

Knæk & Bræk til alle.

Hilsen Steen Hauge.

16. Maj: Kim Dinesen´s Øv-dag i Sønder Plantage

Jeg har desværre en lidt trist beretning.

Havde jo sønderplantage fra morgenen af og var på plads 0445 i skydetårnet. Sidder og bliver lidt utålmodig og overvejer og gå en tur og så tage hjem. Har ikke set dyr overhoved men bestemmer mig for og blive siddende til kl er over 8. Kl 8 træder bukken så frem den kommer omme fra pakeringspladsen af og går næsten ude ved grusvejen og spiser og fejer helt vildt. Jeg bestemmer mig for at der er for langt for mig til og skyde og går så ned fra tårnet og tager skydestokken og vil gå bukken lidt i møde. Tænker at den er på vej over mod Ejvind eller den vil komme ned længere henne. Der går ikke længe inden jeg får øje på den igen den går stadig og spiser og fejer på en del buske så jeg sætter skydestokken op og lægger riflen på og kan se hvor bukken vil komme til skud, der er så en busk i vejen så jeg flytter mig lidt igen og står nu klar. Bukken kommer ud ca 70 m væk såden lidt skråt over mod mig og jeg slipper en kugle hvor ved bukken springen op i luften vælter og springer igen og løber nærmest sidelæns ind i nogle tætte træer jeg kan høre det knaser men så bliver der ro.Jeg bliver stående lidt og prøver og få lidt ro på kroppen ryster en del nu, det var altså en stor buk. Så går jeg hen og finder anskudsstedet og se der er sweis og kødstumper og bestemmer mig for og gå ind og lede efter bukken men uden held. Ringer så til Klaus Thuesgård og han er fremme kl 9 han kikker på skudstedet og siger det ser lovende ud. Vi eftersøger så bukken og hunden følger den pænt der er godt med schweiss der hvor vi går,den går på den anden side af grusvejen og ned mod den gamle skole, da vi er lige ved og være ude er hunden ved og tage stand og Klaus slipper den og den følger et spor over grusvejen igen og over i mosen på den anden side og forsvinder så. Klaus kan så se på sin gps at hunden bliver på det samme sted i over 10 min så han tror måske hunden har aflivet bukken men ved nærmere eftersøgning finde vi ingen ting... Sidste spor af bukken er på kornmarken nedenfor den gamle skole der ser det ud til den har løbet fint der er langt imellem sporene og kun en enkelt dråbe sweis. Klaus mener den er søgt mod plantagen igen og mener også den løber fint. Han vurderer den er ramt lavt fortil..

Jeg håber der en en der kan få gjort ende på den en af de nærmeste dage.

Kim Dinesen.

Seneste nyt
8.9.19
Nak og æd en svamp i Nordre Plantage
Tvis jagt forening inviterer til en formiddag i Nordre plantage hvor vi finder......